Natursten Värmdö

Natursten Värmdö - anlita oss för arbete med natursten 

Dags att göra någonting åt din utemiljö? Vi är ett företag som erbjuder professionell hjälp med arbete med all typ av natursten på Värmdö. Vi arbetar med allt från skiffer, granit, kalksten, basalt och exempelvis travertin - alla stenar du kan tänka dig. 

Genom att välja oss för både läggning av natursten Värmdö och för rådgivning kring vilket val som bäst lämpar sig så får du en partner som kan vara med dig hela vägen. Vi tar hand om markarbetet, vi sköter stenläggningen och vi hjälper dig att välja rätt natursten för just ditt projekt. 

Lång vana av natursten på Värmdö

Som stenläggare har vi lång och gedigen erfarenhet av all typ av natursten. Vi vet vilken sort som passar - och vi vet också hur respektive sådan ska läggas. Vårt mål är alltid att skapa snygga, funktionella och hållbara lösningar. Vi kan visa upp en massa referenser och du kan med fördel också - om inte annat så för ett inspirerande syfte - se över vår portfolio över tidigare utförda uppdrag. Det ger en bra bild av hur vi arbetar och vilka möjligheter som finns i att välja natursten som ett sätt att skapa en spännande och funktionell utemiljö och trädgård. 

Vilken natursten ska jag välja? 

Då det kommer till natursten så finns det en uppsjö av olika alternativ. Vilken natursten som är bäst är en fråga som är omöjlig att svara på. Alla har fördelar och nackdelar och alla har egenskaper som är mer eller mindre tilltalande. Det handlar naturligtvis även om vilken smak och stil man har. 

Vi tänkte här nedan gå igenom lite kring några av de vanligaste naturstenar som finns och genom detta förhoppningsvis ge dig lite nya kunskaper. Vi står givetvis även redo att hjälpa dig med ditt val. Kontakta oss så kommer vi hem till dig och ser över hur din utemiljö ser ut och hur de geologiska förutsättningarna ser ut. 

Med det sagt, här kommer lite information om natursten: 

  • Granit. Hård som granit, eller hur? Det kommer inte som en slump att man använder det uttrycket. Granit är en sten som klarar av det mesta och som därmed också kan läggas i miljöer med ett hårdare slitage.Vill du ha en natursten som klarar det extra och som står pall år ut och år in - då är granit valet för sig. Granit ger ett rustikt och tufft uttryck, och det är även en natursten som fungerar bra mot väta. 
  • Kalksten. Kalksten ger dig en lite mjukare framtoning än vad granit gör. Det mjukar upp en utemiljö och det ger den där harmoniska, skandinaviska stilen som många idag aktivt eftersöker. Kalksten åldras med värdighet och blir bara vackrare med åren. Nackdelen är att det inte klarar av samma belastning som granit. Kalksten är känsligare som en följd av att stenen är porös. 
  • Sandsten. Sandsten ger, liksom kalksten, en mjuk och harmonisk framtoning som höjer det estetiska värdet. Vill du skapa en personlig utemiljö där det varma och mjuka ges utrymme så är sandsten ett bra val. Dessutom så är det också ett val som kommer med en ganska behaglig kostnad. En annan fördel med sandsten är att den har en struktur som ger säkerhet. Man får fäste och halkar inte lika lätt som vid andra stensorter. Ett riktigt bra val runt exempelvis poolen, men andra ord! 

Natursten värmdö

Förhöj din uteplats med natursten