Trädgårdsarbete för privat och offentlig miljö

Det är mycket som behöver tas om hand i en trädgård för att den ska hållas snygg och vara en trevlig plats att vistas på. Regelbunden trädgårdsskötsel är A och O för att din trädgård eller annan utemiljö ska visa sig från sin bästa sida.

Nedan ger vi några exempel på aktiviteter som behöver utföras för att din trädgård ska hållas snygg.

Ta hand om buskar och träd

Träd och buskar ska inte bara planteras för att du ska få en dynamisk utemiljö med väl valda platser för skugga, vindskydd och kanske vackra blommor eller frukt och bär som ger något att själv skörda eller låta vilda djur och fåglar njuta av.

Träd och buskar måste även beskäras för att hålla sig friska och för att de inte ska bre ut sig över för stora ytor. Vi hjälper dig gärna med detta och kan även hjälpa dig med att etablera nya plantor om några behöver bytas ut eller om du behöver bygga upp en trädgård från grunden.

Skön grön gräsmatta

Snygga gräsmattor som håller sig gröna i alla väder kräver omvårdnad. Dels så måste man förstås klippa gräset så att det inte blir för yvigt, men även gödsling och eventuell kalkning kan behöva utföras.

Har din gräsmatta fått en skada eller om du behöver etablera en ny gräsmatta efter anläggningsarbeten eller vid nybygge så hjälper vi dig gärna.

trädgårdsskötsel Värmdö

Bort med löven på hösten

Hösten är en tid då marken täcks med löv. Det kan se härligt ut en stund när färgerna sprakar som starkast, men sen ser det mest trist ut. Då är det bättre att kratta ihop dem och kompostera på annan plats. Vi bistår gärna med lövkrattning eller lövblåsning för att få undan löven så att de inte utgör ett störande moment i trädgården eller på andra ytor.

Skötsel av rabatter

Välskötta rabatter gör också mycket för trädgården. Vi ser till att växterna mår bra och rensar bort ogräs så att de inte kvävs av detta.

Gångar och vägar

Det finns knappast något snyggare än en välkrattad grusgång. Men den kräver förstås skötsel. Med effektiva maskiner ser vi till att gångarna ser prydliga ut. Vi kan även sopa asfalterade vägar och ytor så att de hålls rena från skräp och avlägsnar onödigt grus som annars kan virvla upp damm och vara halt när det inte är snö på marken.

Har du behov av andra tjänster inom trädgårdsarbete? Välkommen att höra av dig till oss så hittar vi en passande lösning!

Snygga utemiljöer ger mervärde - vi hjälper dig med trädgårdsarbetet!